Alweer een mooie, warme dag. We denken vandaag even aan Bart, die terug
aan de arbeid moet en houden een minuut stilte.
Het doet er mij aan denken dat ik nu al enkele dagen geen pijn meer heb
aan mijn linkerenkel… Ah ja, het is ondertussen ook al weer even geleden sinds
iemand er nog eens een trap tegen verkocht heeft. Nee, alle gekheid op een
stokje, sinds ik enkele dagen terug ontstekingsremmers ben beginnen innemen,
gaat het alweer veel beter. Ooit komt
het wel in orde.
Tijdens de middag brengen we ons jaarlijks
bezoek aan “Chez Babar”. Het restaurant,
net buiten Cordes-sur-Ciel, dat slechts op weekdagen geopend is tussen 12 en 13
uur. Zoals vorig jaar reeds beschreven
in een “blog-met-gelijkaardige-naam-maar-dan-eindigend-op-2014” heb je hier
niet te kiezen en eet je wat de pot schaft. Dat kan meevallen, maar als je pech
hebt, en men serveert die dag net een lekker konijn, en je heet dan nog eens
An, en je komt uit Munsterbilzen… Dan heb je dus pech.
Wat wordt er ons voorgeschoteld? Allereerst een soep… gemaakt van groenten…
maar welke groenten… geen idee. Best wel
een lekker soepje, en een lekker warm soepje gaat er met deze temperaturen
altijd wel in, nietwaar? Het voorgerecht is een rillette van makreel met tomaten en een zwarte tapenade die veel
weg heeft van kaviaar. Doch, aan de
prijs van de menu te zien zal het geen kaviaar zijn, maar eerder iets van
zwarte olijven. De hoofdschotel is steak met puree maison. Dan komt er een verplicht kaasmomentje om dan te besluiten met vers gebakken cake met stukje
fruit in. Dat alles voor de prijs van € 12,50… geen geld.
Van eten wordt je moe en dus volgt er de siësta, al
even verplicht als de kaas in een menu. Nog wat zwemplezier in de namiddag.
Bomma en bompa moeten met Michel en Maithé naar een aperitief, hier bij iemand
in Noailles. Wij blijven met de kids aan
het zwembad. Dat hebben ze dan voor zich alleen, en daarnaast amuseren ze zich
nog rot door gewoon rustig in het gras een rummikub te spelen en in de
ligzetels ’s avonds een film te kijken met een warme slagroom… euh, chocomelk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten